Marges in de optiek billijk

Marges in de optiek billijk

Hoge kwaliteit opticiens de prijs waard
Marges in de optiek billijk


(Persbericht van de NUVO)

Houten, vrijdag 6 januari 2017 – ‘Marge opticiens te hoog’, kopte vanochtend De Telegraaf. Vooral de prijzen van brillenglazen kunnen omlaag, aldus de krant. Op deze suggestie, die met een zekere regelmaat opduikt in de media, valt heel wat af te dingen.

De opkomst van nieuwe aanbieders, zoals online shops en balies bij drogisten, wakkert de discussie over de marge nog eens verder aan.
De absolute onderkant van de markt mag echter geen maatstaf zijn. Een optiekzaak is niet zomaar een winkel.
Er werken gediplomeerde professionals die oogmetingen verrichten en vaak ook nog eens zijn opgeleid om afwijkingen in de ooggezondheid te herkennen.
Een bril is een service-intensief product. Op maat gemaakt en deskundig afgepast. En de nazorg is vaak bij de prijs inbegrepen.
Een optiekzaak heeft te maken met omvangrijke investeringen in hi-tech apparatuur.
Een kwaliteits-optiekbedrijf (of het nu gaat om een zelfstandige of een keten) investeert fors in goed geschoolde medewerkers en in de modernste apparatuur. Deze investeringen zijn in de marge verdisconteerd.
Optiekbedrijven die lid zijn van brancheorganisatie NUVO worden elk jaar gecontroleerd op de vereiste kwaliteitscriteria. Optiekbedrijven die voldoen aan de eisen zijn te herkennen aan het NUVO Keurmerk.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »