Nieuwe behandeling voor grijze staar ontwikkeld

Nieuwe behandeling voor grijze staar ontwikkeld

Medici hebben een behandeling voor grijze staar ontwikkeld waarbij het oog een nieuwe, gezonde lens doet groeien.
Het gaat om een ingreep waarbij de oude lens wordt verwijderd. Vervolgens worden zogenoemde endogene stamcellen in het oog aangesproken, waardoor er een nieuwe, gezonde lens kan gaan groeien. Dat schrijft Medical News Today op basis van onderzoek van wetenschappers van onder meer Amerikaanse en Chinese universiteiten.

De nieuwe behandeling is getest op twaalf baby's met grijze staar (ook wel cataract, en niet te verwarren met groene staar of glaucoom). Na drie maanden hadden de beide ogen van alle patiëntjes een gezonde nieuwe lens ontwikkeld. De ingreep is daarmee sneller dan bestaande behandelingen voor grijze staar, en bleek ook met minder complicaties gepaard te gaan.

"We geloven dat deze nieuwe aanpak zal leiden tot een paradigmaverandering in staarchirurgie. We hebben hiermee uitzicht op een betere en veiligere standaardbehandeling voor toekomstige staarpatiënten", aldus co-auteur Kang Zhang.

Ouderen
De zogeheten grijze staar is zeldzaam bij jonge kinderen, maar een belangrijke veroorzaker van blindheid bij deze groep. Het team dat de nieuwe stamcelbehandeling ontwikkelde onderzoekt nu of de methode ook bij ouderen kan werken, waar de aandoening wel vaak voorkomt.

De behandeling bij ouderen is echter wel een uitdaging, aangezien stamcellen op oudere leeftijd minder actief zijn en waarschijnlijk minder goed in staat om een nieuwe lens te doen groeien.

Door: NU.nl

Meer informatie op: www.medicalnewstoday.com

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »