Onzichtbaarheidsmantel

Onzichtbaarheidsmantel

(Bron: AD.nl)
De onzichtbaarheidsmantel lijkt niet meer alleen voor tovenaarsleerling Harry Potter werkelijkheid te zijn, maar binnenkort ook voor normale mensen. Wetenschappers hebben microscopisch kleine objecten onzichtbaar gemaakt voor het blote oog, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

© Warner Bros..
Wetenschappers hebben een ultradunne deken ontworpen, die even dik is als de menselijke huid. Deze mantel bestaat uit gouden microdeeltjes en wordt om voorwerpen heengelegd. Die deeltjes zorgen ervoor dat licht wordt teruggekaatst. Daarom lijken zowel het object als de deken onzichtbaar.

Achtergrond
Volgens wetenschapper Xiang Zhang is het mogelijk om deze technologie over tien jaar praktisch toe te passen. De experimenten richten zich nu nog voornamelijk om minuscule objecten, maar wetenschappers zijn van plan het toe te passen op grotere voorwerpen.

Als de gouden blokjes op een goede manier worden afgestemd, is het niet moeilijk om het reflecterende licht te laten lijken op alles wat je wil, zo vertelt Zhang aan Live Science. Theoretisch gezien kun je zo'n mantel, als het groot genoeg is, over alles heen leggen. ,,Je kunt een tank met de mantel laten lijken op een fiets, als je dat wilt'', aldus de wetenschapper.

Kritiek
Volgens Andrea Alù, professor aan de universiteit van Texas, is het moeilijk om dit optische bedrog tot stand te brengen bij grotere objecten. ,,Bij een groter object heb je een gedeelte dat geen licht vangt, waardoor het in de schaduw is.'' Op die manier is de illusie van een perfecte reflector niet te creëren.
(Bron AD.nl)

Meer informatie op: www.livescience.com

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »