De man van 6 miljoen komt steeds dichterbij

De man van 6 miljoen komt steeds dichterbij

Man (80) met netvliesveroudering krijgt bionisch oog
Artsen uit Manchester hebben bij de 80-jarige Ray Flynn, die lijdt aan maculadegeneratie of netvliesveroudering, een bionisch oog ingeplant. Het is voor het eerst dat deze veel voorkomende oogaandoening op die manier wordt verholpen, bericht de Britse zender BBC.
Als gevolg van zijn aandoening was Flynn zijn centrale zicht verloren. Maar dankzij het bionische oog kan hij nu weer contouren onderscheiden. Via een minuscule camera op zijn bril worden immers videobeelden doorgezonden naar de retinale implant achter zijn oog.

Flynn reageerde verheugd op het resultaat en hoopt op termijn weer dagelijkse taken zoals tuinieren en winkelen uit te kunnen voeren.

De operatie werd uitgevoerd in het Manchester Royal Eye Hospital. Het is de eerste maal dat een bionisch oog wordt gebruikt voor de aandoening van netvliesveroudering. Dat is zowat de meest voorkomende oogziekte in de Westerse wereld.

Voor het volledige verhaal klik op de link.

Bron: www.demorgen.be

Meer informatie op: www.theguardian.com

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »