Gezondheidsraad waarschuwt voor LED licht.

Gezondheidsraad waarschuwt voor LED licht.

Gezondheidsraad waarschuwt voor Ledlicht.
LED verlichting kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het blauwe licht kan de biologische klok in de war brengen en oogschade geven.

Ledlicht kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, en daar moeten consumenten op worden gewezen, vooral omdat we er met z’n allen steeds meer aan worden blootgesteld. Dat stelt de Gezondheidsraad.

Ledlicht wordt niet alleen gebruikt in lampen, maar ook in beeldschermen van smartphones en tablets. Mensen maken steeds meer en langer gebruik van deze apparaten. Er moet onderzoek gedaan worden naar het effect van LED verlichting, stelt de onderzoeksraad.

Woordvoerder gezondheidsraad: “We weten dat het blauwe licht dat in ledlicht zit, potentieel schadelijk is voor de ogen, maar het is onduidelijk of de mate waarin we eraan blootgesteld worden schadelijk is”.

Totdat duidelijk is wat voor effect led-verlichting precies op de gezondheid heeft, waarschuwt de gezondheidsraad voor het gebruik. Consumenten dienen niet te lang gebruik te maken van apparaten met LED verlichting.

© NieuwsUit.com

Meer informatie op: www.gezondheidsraad.nl

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »