Irisscan via een contactlens

Irisscan via een contactlens

Google heeft een patent aangevraagd op een contactlens die gebruikt kan worden om een irisscan te maken.
Dat blijkt uit de patentaanvraag van het bedrijf die ontdekt werd door Venturebeat.

In de aanvraag wordt omschreven hoe een contactlens uitgerust kan worden met een lichtsensor die vervolgens een scan kan maken van "de vingerafdruk van een iris".

Deze irisscan zou een persoon vervolgens kunnen gebruiken als identificatiemethode door de scan door te sturen naar een computer om hem daar te vergelijken met een eerder gemaakte opname.

Toepassingen

Google omschrijft zelf geen mogelijke toepassingen, maar de bijzondere lens zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot bepaalde delen van beveiligde gebouwen. Ook zouden bestanden, apps en apparaten als smartphones en computers beveiligd kunnen worden met een irisscan.

Hoewel patenten niet altijd inzicht geven in producten en diensten die daadwerkelijk op de markt zullen verschijnen, heeft Google in het verleden al vaker interesse in lenzen getoond.

Zo werkt het onder meer samen met het farmaceutische bedrijf Novartis aan een slimme lens die in het traanvocht de bloedsuikerspiegel van diabetici kan meten.

Bron: www.nu.nl

Meer informatie op: venturebeat.com

Nieuws

Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel
Vrijdag 13 december Styliste dag in onze Eye Wish winkel Aanstaande vrijdag 13 december 2019 houden wij een styliste dag in onze winkel o...
Lees verder...
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem
Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in St. Jozef in Sappem Donderdag 17 oktober 2019 zijn wij weer aanwezig in Zonnehuis St. Jozef in Sappe...
Lees verder...

Aanbiedingen

Organiseer een Brillenparty
Organiseer een Brillenparty
Bekijken »
Brillen passen via Brilonline.com
Brillen passen via Brilonline.com
Bekijken »
Beurs aanbieding!
Beurs aanbieding!
Bekijken »