Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality Fieret Optiek
Maarten Fieret - Fieret Optiek

Geschreven door:
, 11 april 2016

E-mail Maarten Fieret Linkedin

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality
Door Luuk van Gestel zondag 10 april 2016 20:18, bron: eTeknix, SamMobile
Een recent ontdekte patentaanvraag van Samsung blijkt te gaan over een contactlens voor Augmented Reality. De aanvraag werd gedaan in Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, en laat een contactlens zien voorzien van een minuscule display, een camera, een antenne en diverse sensoren die beweging detecteren en daarnaast het knipperen van je ogen. De display projecteert beelden direct op het oog van de drager. Een extern apparaat, zoals een smartphone, is benodigd voor de rekenkracht.

Volgens de aanvraag is de primaire reden om de smart-contactlenzen te ontwikkelen de beperkte beeldkwaliteit die bereikt kan worden met behulp van (smart) AR-brillen. Lenzen kunnen Augmented Reality natuurgetrouwer weergeven dan brillen. Natuurlijk is de vraag in hoeverre privacy in het gedrang is met een ingebouwde en niet zichtbare camera.

Google is de enig bekende fabrikant die bezig is een smart-contactlens te ontwikkelen, maar Samsungs patent werd in 2014 aangevraagd, dus is dat bedrijf er ook al een tijdje mee bezig. De aanvraag van een patent betekent niet automatisch dat er een product volgt. Toch is het interessant te zien waar deze technologie heen kan leiden.

Meer informatie op: https://www.theguardian.com/technology/2016/apr/06/samsung-smart-contact-lens-camera-patent

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Merk van de maand: Stepper Eyewear - Fieret Optiek

Merk van de maand: Stepper Eyewear

9 januari 2024 - Nieuws voor alle brillenliefhebbers! Ik wil jullie allemaal kennis laten maken met de wereld van Stepper eyewear, nu verkrijgbaar bij Fieret Optiek! šŸ¤“ Stepper staat bekend om zijn innovatieve... lees verder »

Prijswinnaar Kekke Kersttruien actie - Fieret Optiek

Prijswinnaar Kekke Kersttruien actie

9 januari 2024 - Tussen Sinterklaas en Kerst organiseerde Fieret Optiek een leuke actie met kerstruien, waarbij deelnemers kans maakten op een prijs. Deze prijs is gewonnen door Iris de Vries, die als enige durfde... lees verder »

  •  Fieret Optiek
  •  Fieret Optiek

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.