Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality Fieret Optiek
Maarten Fieret - Fieret Optiek

Geschreven door:
, 11 april 2016

E-mail Maarten Fieret Linkedin

Samsung patenteert smart-contactlens voor Augmented Reality
Door Luuk van Gestel zondag 10 april 2016 20:18, bron: eTeknix, SamMobile
Een recent ontdekte patentaanvraag van Samsung blijkt te gaan over een contactlens voor Augmented Reality. De aanvraag werd gedaan in Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, en laat een contactlens zien voorzien van een minuscule display, een camera, een antenne en diverse sensoren die beweging detecteren en daarnaast het knipperen van je ogen. De display projecteert beelden direct op het oog van de drager. Een extern apparaat, zoals een smartphone, is benodigd voor de rekenkracht.

Volgens de aanvraag is de primaire reden om de smart-contactlenzen te ontwikkelen de beperkte beeldkwaliteit die bereikt kan worden met behulp van (smart) AR-brillen. Lenzen kunnen Augmented Reality natuurgetrouwer weergeven dan brillen. Natuurlijk is de vraag in hoeverre privacy in het gedrang is met een ingebouwde en niet zichtbare camera.

Google is de enig bekende fabrikant die bezig is een smart-contactlens te ontwikkelen, maar Samsungs patent werd in 2014 aangevraagd, dus is dat bedrijf er ook al een tijdje mee bezig. De aanvraag van een patent betekent niet automatisch dat er een product volgt. Toch is het interessant te zien waar deze technologie heen kan leiden.

Meer informatie op: https://www.theguardian.com/technology/2016/apr/06/samsung-smart-contact-lens-camera-patent

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Tijdelijk aangepaste openingstijden !

10 april 2024 - Door familie omstandigheden hanteren wij tijdelijk aangepaste openingstijden. Aangepaste openingstijden: Maandag Gesloten Dinsdag 10:00 - 15:00 u. Woensdag 10:00 - 15:00 u. Donderdag 10:00 - 15:00... lees verder »

INVU voorjaarsaktie - Fieret Optiek

INVU voorjaarsaktie

22 maart 2024 - Stralend de zon in met INVU-eyewear! Bij Fieret Optiek introduceren we met trots onze collectie van INVU-eyewear gepolariseerde zonnebrillen. Deze stijlvolle zonnebrillen bieden niet alleen optimale... lees verder »

  •  Fieret Optiek
  •  Fieret Optiek

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.